«Κάθε τέχνη έχει τις ρίζες της στο ανθρώπινο μυαλό,
περισσότερο στις αντιδράσεις μας παρά στον ίδιο τον ορατό κόσμο, και ακριβώς επειδή η τέχνη είναι ¨αντιληπτική¨,
όλες οι παραστάσεις αναγνωρίζονται από το ύφος τους».
E.H.Gombrich, Art and Illusion

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ugo Rondinone - NUDE

Εχτές πήγαμε στην έκθεση του Ugo Rondinone στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και εντυπωσιαστήκαμε από τα έργα του! Πρόκειται για επτά γυμνά γλυπτά φυσικού μεγέθους εμπνευσμένα από νέους χορευτές που βρίσκονται στο απόγειο της δυναμικής τους και της σωματικής τους διάπλασης, ώστε να τονιστεί η αντίθεση με τις επιλεγμένες στάσεις χαλάρωσης που σχηματίζουν τώρα αυτά τα σώματα.
Ο καλλιτέχνης επενέβει στις αίθουσες που φιλοξενούν τα γλυπτά του, αλλάζοντας τα αρχιτεκτονικά στοιχεία όπως το δάπεδο, τον φωτισμό, το χρώμα στους τοίχους και την οροφή, ώστε να δημιουργήσει ένα ονειρικό περιβάλλον. O φωτισμός όσο και η τοποθέτηση των γλυπτών αποπνέουν μια χαλάρωση και δημιουργούν στον επισκέπτη ηρεμία. Οι φιγούρες μοιάζουν να ξεκουράζονται μετά από μια παράσταση... 
Οι αναπαυόμενες μορφές του Rondinone καλούν τον θεατή να αναλογιστεί την εξέλιξη της παραστατικότητας διαμέσου των αιώνων αλλά και το πως αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα υπαρξιακά ερωτήματα στις διάφορες περιόδους.


Η έκθεση έχει ξεκινήσει από τις 24 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2012. Μας άρεσε πολύ! Να πάτε να την δείτε!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

My favorite paintings etc.

My favorite paintings etc.
Η Άνοιξη, περ.1478, Ουφίτσι, Φλωρεντία, Μποτιτσέλι.

Η Αφροδίτη και ο Άρης, 1485, Λονδίνο, Μποτιτσέλι

Η Γαλατού, 1660, Ρέικσμουζέουμ Άμστερνταμ, Vermeer

Μεταννοούσα Μαγδαληνή{με κερί που καπνίζει},1635-7,Λος Άντζελες,George de la Tour

Pietà, 1499,Βασιλική Αγίου Πέτρου, Βατικανό,Michelangelo