«Κάθε τέχνη έχει τις ρίζες της στο ανθρώπινο μυαλό,
περισσότερο στις αντιδράσεις μας παρά στον ίδιο τον ορατό κόσμο, και ακριβώς επειδή η τέχνη είναι ¨αντιληπτική¨,
όλες οι παραστάσεις αναγνωρίζονται από το ύφος τους».
E.H.Gombrich, Art and Illusion

Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Επίλυση συγκρούσεων και πολιτιστική διαχείριση: ένα μοντέλο διαπραγμάτευσης μέσα από το παράδειγμα του Νέου Μουσείου Ακρόπολης

Ομιλία με θέμα «Επίλυση συγκρούσεων και πολιτιστική διαχείριση: ένα μοντέλο διαπραγμάτευσης μέσα από το παράδειγμα του Νέου Μουσείου Ακρόπολης» θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη. 
Στόχος είναι η παρουσίαση ενός μοντέλου διαχείρισης συγκρούσεων και εντάσεων που προκύπτουν σε πολιτιστικούς φορείς. Το προτεινόμενο μοντέλο στηρίζεται σε οικονομικές, οργανωσιακές, κοινωνιολογικές και ψυχολογικές θεωρίες. Η παρουσίαση θα αναδείξει πως, παρά τη μοναδικότητα της κάθε περίπτωσης, η χρήση ενός μοντέλου διαχείρισης συγκρούσεων αποτελεί χρησιμότατο εργαλείο για τη διοίκηση πολιτισμικών μονάδων και διαχείριση της πολιτισμικής κληρονομιάς. Επιπροσθέτως, η ομιλία θα τονίσει τη σημασία της διεπιστημονικής προσέγγισης στη διαχείριση πολιτισμικών αγαθών. Το μοντέλο θα διερευνηθεί κυρίως στην περίπτωση του Νέου Μουσείου Ακρόπολης. Παράλληλα, θα χρησιμοποιηθούν και άλλα παραδείγματα, όπου χρειάζεται, για τη σφαιρική παρουσίαση του μοντέλου.

Το σεμινάριο υποστηρίζεται από την "Πρωτοβουλία για την Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς" και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, ώρα 18.00
Τόπος: Aίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Μπενάκη (2ος όροφος, κεντρικό κτίριο), Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας, Αθήνα.

Εισηγήτρια: δρ. Καλλιόπη Φουσέκη
Λόγω περιορισμένων θέσεων, απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στην κα Νότα Πάντζου (pantzou@inherity.org, 6909778891, 2105565605). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  

πηγή:Περ/κό Αρχαιολογία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

My favorite pics

My favorite pics
Η Άνοιξη, περ.1478, Ουφίτσι, Φλωρεντία, Μποτιτσέλι.

Η Αφροδίτη και ο Άρης, 1485, Λονδίνο, Μποτιτσέλι

Η Γαλατού, 1660, Ρέικσμουζέουμ Άμστερνταμ, Vermeer

Μεταννοούσα Μαγδαληνή{με κερί που καπνίζει},1635-7,Λος Άντζελες,George de la Tour

Pietà, 1499,Βασιλική Αγίου Πέτρου, Βατικανό,Michelangelo